12 днів перебував в "Охматдиті" в комі: помер 7-річний хлопчик з Прикарпаття (Фото)

12 днів перебував в "Охматдиті" в комі: помер 7-річний хлопчик з Прикарпаття

Дитина після падіння з велосипеда пережила кілька операцій.

У Києві помер 7-річний хлопчик Єгор Завадецький з Прикарпаття, який був в "Охматдиті" під час російської атаки 8 липня. Після удару по медзакладу його з мамою перевезли до київського кардіоцентру.

Про це повідомляють "Вікна" з посиланням на маму хлопчика Анастасію Завадецьку.

"Наш синочок помер. Єгорчик заснув назавжди. 7 років", - написала мама Анастасія Завадецька.

До "Охматдиту" хлопчик потрапив після падіння з велосипеда. 20 червня у нього стався внутрішній крововилив, сильний забій черевної стінки і гематома на печінці. Дитину прооперували в Калуші. Наступні три дні стан залишався стабільно тяжким, а тому його направили до Івано-Франківська, а через два дні - до Києва.

Після кількох операцій Єгор впав у кому третьої стадії. Він боровся за життя 15 днів. Дитина мала набряк головного мозку, а також очей.

"Коли Єгор упав з велосипеда, то основний удар був у печінку, саме на її з’єднання. В Києві нам сказали, що одну з половин потрібно видаляти. Майже дев’ять годин тривала операція, після якої син був дві доби при свідомості, говорив і реагував. Але в залишку, що зберігся, утворився тромб. Знову операція, яка тривала 3,5 год. Після цього у нього на двадцять хвилин зупинилося серце і знадобилося переливання крові", - згадує жінка.

Згодом у хлопчика відмовили печінка, нирки, а також не працював шлунок, відмирала права рука. Єгор перебував на діалізі.

Зауважимо, що 7-річний Єгор Завадецький закінчив перший клас. Він з багатодітної родини. Його сім'я переїхала до Голині на Прикарпатті з Херсона.

Новини України