28,5 млн грн криптовалюти: на Львівщині БЕБ викрило нелегальний обмінник (Фото)

28,5 млн грн криптовалюти: на Львівщині БЕБ викрило нелегальний обмінник

У Львівській області детективи Бюро економічної безпеки разом із кіберфахівцями Служби безпеки України викрили фінансову компанію, що надавала послуги з незаконного обміну криптовалют на гривні.

Про це 13 травня повідомили у пресслужбі Бюро.

Детективи БЕБ у Львівській області розкрили діяльність фінансової компанії, яка займалася нелегальним конвертуванням віртуальних активів у гривні.

Співпраця між спеціалістами БЕБ та кіберфахівцями Управління СБУ у регіоні дозволила встановити осіб, що стояли за цими тіньовими схемами. Процес обміну здійснювався через телеграм-бота, де замовники отримували SMS з інформацією про місцезнаходження обмінних пунктів та необхідний пароль для обміну.

Встановлено, що подальші операції з переказу грошей здійснювалися за схемою "особа-особі", де замовникам надсилали реквізити карток, а віртуальні активи переміщувались між електронними гаманцями без належних дозволів від Національного банку України та відображення у фінансових звітах.

В рамках слідчих дій проведено 11 обшуків, під час яких знайшли готівку на суму приблизно 13 млн грн та іншу валюту, п'ять холодних ключів до криптогаманців, а також мобільні телефони, ноутбуки та документацію, яка підтверджує незаконну діяльність.

Зараз на віртуальні активи в еквіваленті майже 28,5 млн грн, які були знайдені на криптобіржі, накладено арешт. Ці кошти були виведені через підсанкційну російську платформу.


 

Новини України