Генсек НАТО оцінив, чи може Україна здобути перевагу на полі бою

Генсек НАТО оцінив, чи може Україна здобути перевагу на полі бою

Столтенберг заявив, що "більше допомоги – в дорозі".

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україна може здобути перевагу на полі бою, і задля цього партнери держави з Альянсу збільшують військову допомогу та оборонне виробництво.

Про це Столтенберг заявив на спільній і президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві 29 квітня.

Генсек НАТО констатував, що серйозні затримання військової допомоги для України означали серйозні наслідки на полі бою. Він вказав, що у США протягом місяців не могли дійти згоди щодо пакета допомоги, а європейські партнери не спромоглися надати зброю на обіцяному рівні.

"Впродовж місяців перевага в озброєнні була у Росії, й Україна була змушена нормувати свої боєприпаси. Це означало, що збивали менше російських ракет та дронів, і Росія мала змогу просунутися на фронті. Але ще не запізно для того, щоб Україна здобула перевагу. Більше допомоги – в дорозі", – наголосив Столтенберг.

Він сказав, що члени Альянсу почули заклик Зеленського під час засідання Раді Україна-НАТО та погодилися збільшити підтримку. Як приклади генсек Альянсу навів затвердження нового пакета допомоги у США, оголошення про найбільший пакет допомоги від Великої Британії, додаткову систему ППО від Німеччини та збільшення внесків Нідерландів у допомогу.

Новини України