Львівські медики відновлюють обличчя 20-річній дівчині з Луганщини після ракетного удару (Фото)

Львівські медики відновлюють обличчя 20-річній дівчині з Луганщини після ракетного удару

Пластичні хірурги Першого медоб'єднання Львова проводять операції з відновлення обличчя та тіла 20-річної Анни Котової з Луганщини, яка постраждала від російського ракетного удару в день свого 19-річчя.

Дівчина родом із Сєвєродонецька, що на Луганщині. Після повномасштабного вторгнення Анна зі своїм хлопцем переїхала до Дніпра. 14 січня 2023 року, в її день народження, російська ракета влучила в сусідній під'їзд. Вона пригадує, що в момент влучання якраз приймала привітання телефоном.

"До мене зателефонувала троюрідна сестра. Я вийшла на кухню. Ми розмовляли по відеозв'язку. В екрані я дивилась на власне зображення і думала: яка я гарна. Тоді я востаннє бачила себе з двома очима", – розповідає Анна. Ударна хвиля пошкодила вікна й уламки посікли тіло та обличчя дівчини. Один із них — застряг в міліметрі від сонної артерії.

"Дніпровські лікарі вчасно витягли небезпечний предмет і таким чином врятувати життя молодої жінки. А от ліве око зберегти не вдалося. Після України дівчина продовжила лікування в Австрії, де для неї виготовили очний протез", — повідомили у медзакладі.

Наразі на обличчі та тілі Анни є сліди від поранень — рубці та шрами. Львівські пластичні хірурги проконсультували пацієнтку, склали план лікування та виконали перший етап лазерного шліфування рубців на тілі. Її хлопець Денис зробив їй пропозицію, коли дівчині гоїли рани в українських шпиталях. І тепер Анна сподівається, що завдяки львівським медикам її мрія нарешті здійсниться.

Новини України