На Коломийщині під колеса авто потрапив пішохід - він у реанімації (Фото)

На Коломийщині під колеса авто потрапив пішохід - він у реанімації

Дорожньо-транспортна пригода сталась 6 травня у селі Саджавка, що у Коломийському районі.

Як повідомляє пресслужба поліції Івано-Франківської області, 23-річний мешканець Ланчинецької громади керував легковиком «Форд Фокус», не вибравши безпечної швидкості руху, здійснив наїзд на пішохода. Останній рухався по проїжджій частині дороги в напрямку руху автомобіля.

Травмованого - місцевого мешканця, 1996 р.н., госпіталізовано до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Керманич - тверезий.

За фактом ДТП слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

"Поліція Прикарпаття закликає водіїв бути уважними за кермом. Стежте за дорожньою обстановкою та дотримуйтесь Правил дорожнього руху. Наголошуємо і пішоходам - переходьте дорогу лише у встановлених місцях та використовуйте світлоповертаючі елементи в темну пору доби. Бережіть себе на близьких!", - закликають у поліції області. 

Новини України