На Львівщині прикордонники викрили зловмисницю, яка організувала незаконний «весільний» бізнес (Фото)

На Львівщині прикордонники викрили зловмисницю, яка організувала незаконний «весільний» бізнес

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із правоохоронцями викрили киянку, яка організувала канал з незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаного чоловіка шляхом укладення шлюбу.

Як встановили правоохоронці, 43-річна мешканка столиці, маючи групу інвалідності, організувала послуги з незаконного трансферу для чоловіка призовного віку. Для реалізації свого задуму зловмисниця, за грошову винагороду в сумі 5 000 доларів США, пропонувала укласти шлюб зі своїм «клієнтом». Надалі, псевдонаречений мав перетнути кордон як такий, що здійснює супровід особи з інвалідністю. Організаторку незаконної схеми затримали правоохоронці після тримання нею грошового траншу.

Слідчі поліції повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону, співробітники Управління міграційної поліції та слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури. Досудове розслідування триває.

Новини України