На Закарпатті 32 "ухилянта" на вантажівці прорвались до Угорщини, чоловіків затримано (Фото)

На Закарпатті 32 "ухилянта" на вантажівці прорвались до Угорщини, чоловіків затримано

Вчора, вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами прорвалась до Угорщини через державний кордон. У автівці перебувало 32 українських громадян, яких вже затримали угорські прикордонники.

Випадок стався на ділянці "Косино" та "Велика Бийгань". Саме тут відеокамери зафіксували, що через поле у напрямок кордону рухалась вантажівка. Згодом, її виявили пустою, а угорська сторона повідомила про затримання 32 осіб.

"Щодо незаконного перетину кордону групою осіб із залученням транспортного засобу на ділянці Мукачівського загону на цей час проводиться вся необхідна перевірка. Рух вантажівки в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни", - прокоментував Українській правді речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко.

Разом з тим, українські прикордонники затримали кількох осіб, які можливо причетні до переміщення вищезгаданих чоловіків через кордон. З ними проводяться фільтраційно-перевірочні заходи.

Також, Демченко уточнив, що в ході перевірки не було встановлено приналежність автомобіля до військових формувань.

Офіцер додав, що наразі угорська сторона ще не передала Україні затриманих громадян.

Новини України