Нервується і переживає: психологиня про стан згвалтованої дівчинки на Закарпатті

Нервується і переживає: психологиня про стан згвалтованої дівчинки на Закарпатті

Галина Кремінь - практичний психолог Верхньоворітського навчального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Вона протягом останніх півтора роки і проводила зі згвалтованою дівчинкою на Закарпатті чи не найбільше часу. Дві на тиждень фахівець підтримувала емоційний стан дитини і стежила за її настроєм. Спільно з учителями вони проводили психологічну підтримку школярки, аби убезпечити її від негативних наслідків. За словами пані Галини, довелося пережити з дитиною чимало - судові засідання, обстеження, експертизи, цькування. Психологічний стан учениці був досить хитким, зараз він стабільний, однак через всеукраїнський розголос гучної справи дитина знову починає хвилюватися і нервувати. Кожний суд для неї був черговим випробуванням. 

Галина Кремінь зазначила, що підлітків, які скоїли злочин, відсторонили від навчання, їх перевели на екстерн. Вони в школі з дівчинкою не пересікалися, проте про вуличні зустрічі говорити не змогла. Наразі емоційно дівчина вже готова боротися до кінця, рідні і вся Україна на її боці.

Нагадаємо, в Закарпатській області в селі Верхні Ворота троє підлітків, які зґвалтували 14-річну школярку, відбулися умовним покаранням. Інцидент набув великого розголосу, прокуратура готується оскаржити вирок суду, а обласна влада обіцяє покарати працівників освіти і служби захисту дітей, які фігурують у справі.

Новини України