"Потяг Єднання": особливий поїзд з Ужгорода до Краматорська запустили в Україні (Фото)

"Потяг Єднання": особливий поїзд з Ужгорода до Краматорська запустили в Україні

«Поїзд Єднання» з’єднав 9 областей із Заходу до Сходу. Здійснити рейс заплановано з Ужгорода до Краматорська. Попередник його прямував з Рахова до Маріуполя. 

«Поїзд Єднання» запустили вперше цього року. Маршрут лише разовий, позаяк запроваджувати курсування на Донеччину, переконують в «Укрзалізниці» наразі небезпечно. Попри це, сьогодні вагони заповнені на майже 70 %.

Спеціальний разовий рейс в обидва боки запустила Укрзалізниця до Дня єднання – державної акції, яка в Україні відзначається вдруге. З початку повномасштабного вторгнення росії Укрзалізниця евакуювала 4 млн українців, з них – 1 млн. дітей і 112 тисяч домашніх тварин. Потяги Укрзалізниці стали порятунком тих, хто тікав від вибухів. Залізничники проявили справжній героїзм. Ризикуючи власним життям, їхали вночі без світла під обстрілами й бомбардуваннями. На жаль, є втрати серед працівників компанії - понад 330 залізничників загинули…

Перед відправкою потяга всі охочі підписали спеціальні залізничні листівки, які передадуть нашим захисникам, які стримують навалу окупантів на Донеччині. Таку ж ініціативу запровадили і на всіх вокзалах, де зупинятиметься потяг. 

З обласного центру Закарпаття «Поїзд Єднання» попрямував до Львова через Мукачево, Сваляву, Воловець, Лавочне і Славське. 

17 лютого вранці його зустрічатимуть у Полтаві, Лозовій, Слов'янську, а об 11:40 він прибуде до Краматорська.



 



 

Новини України