Рідним загиблого на Донеччині прикордонника вручили державну нагороду (Фото)

Рідним загиблого на Донеччині прикордонника вручили державну нагороду

Сьогодні на Львівщині державну відзнаку вручили батькам, дружині та дітям загиблого прикордонника Володимира Звіра. Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, полеглого Героя посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Володимир Васильович Звір народився 29 липня 1974 року у селі Жовтаниці Камʼянка-Бузького району Львівської області. 3 травня 2022 року він був призваний на військову службу за мобілізацією та виконував бойові завдання у складі прикордонної комендатури швидкого реагування 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого. Разом з побратимами солдат Звір боронив Україну на Донецькому напрямку. 25 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка потрапив під мінометний обстріл та отримав поранення, не сумісні з життям.

За дорученням Голови Державної прикордонної служби України, державну нагороду рідним Володимира Звіра вручив Начальник Західного регіонального управління генерал-майор Валерій Вавринюк.

Керівництво Західного регіонального управління відвідало місце поховання солдата Володимира Звіра у селі Велике Колодно, що на Львівщині. Пам’ять полеглого захисника вшанували хвилиною мовчання, до його могили поклали квіти та запалили лампадки.

Вічна слава та світла пам’ять Героєві!

Новини України