Стефанчук очікує від Парламентської асамблеї ОБСЄ потужніших рішень щодо визнання Росії країною-терористкою (Фото)

Стефанчук очікує від Парламентської асамблеї ОБСЄ потужніших рішень щодо визнання Росії країною-терористкою

Стефанчук наголосив, що потрібно називати речі своїми іменами і не боятися цього.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук очікує від Парламентської асамблеї ОБСЄ кардинальніших рішень щодо визнання Росії країною-терористкою.

Про це він написав у своєму Твітері 25 жовтня за результатами зустрічі з президентом ПА ОБСЄ Маргаретою Седерфельт.

"Якщо те, що робить рф - не тероризм, то що тоді тероризм? На цьому наголосив під час зустрічі з президенткою Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргаретою Седерфельт. Світ не повинен боятися називати речі своїми іменами. Я вдячний ПА ОБСЄ за підтримку України і очікую ще більш потужних рішень від організації", – написав Стефанчук.

Визнання Росії країною-терористкою

Український президент Володимир Зеленський звертається до світу із вимогою визнати РФ державою-терористкою або державою-спонсоркою тероризму. Зокрема, глава держави закликає, аби США відреагували жорсткіше на звірства росіян, які вони вчинили на території Харківської області.

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що США не хочуть визнавати Російську Федерацію країною-спонсоркою тероризму з однієї простої причини: тоді усі повинні будуть припинити з нею торговельно-економічні та дипломатичні відносини.

Тим часом сейм Литви ще у травні визнав Росію державою-терористкою. За відповідну резолюцію тоді проголосували усі 128 депутатів Сейму.

Згодом таке рішення ухвалив і сейм Латвії. Він також офіційно закликав країни ЄС обмежити видавання віз громадянам РФ та Білорусі.

До переліку цих країн у жовтні приєдналася й Естонія, яка визнала керівний режим в Російській Федерації терористичним.

Новини України