У Києві судитимуть двох чоловіків, які збували фальшиві долари США (Фото, Відео)

У Києві судитимуть двох чоловіків, які збували фальшиві долари США

Правоохоронці завершили розслідування щодо двох чоловіків із західної України, які збували підроблені долари США у Києві. Матеріали справи скерували до суду. Підозрюваним загрожує до семи років в'язниці.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, торік на початку червня двоє громадян України, жителі західних областей, налагодили у столиці збут підроблених американських доларів.

Правоохоронці упіймали їх "на гарячому", вилучили понад 60 тисяч фальшивих доларів США.

У Києві правоохоронці вилучили понад 60 тисяч фальшивих доларів США у двох чоловіків. Фото: Telegram/Київська міська прокуратура

"Під час досудового розслідування задокументовано три факти збуту 355 підроблених купюр номіналом по 100 доларів США. Під час затримання одного зі спільників безпосередньо на місці вчинення злочину у нього вилучили ще 25 тис. доларів США з ознаками підроблення", — йдеться у повідомленні.

Чоловікам висунули обвинувачення в організації за попередньою змовою незаконної діяльності зі зберігання, перевезення та збуту доларів США (ч. 2, ч. 3 ст. 199 КК України). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Що відомо про виявлення підроблених банкнот у Києві

У столиці детективи Бюро економічної безпеки припинили роботу пунктів обміну валют, які працювали за ліцензією іншої фірми й продавали фальшиві долари. Викрити незаконну діяльність допоміг громадянин, який став жертвою шахрайської схеми.

У Києві засудили 20-річного уродженця Запорізької області. Він разом зі спільником розміщував на сайті оголошення, в якому пропонував обмін валюти за вигідним курсом. Так аферисти ошукали людей на понад 70 тис. доларів США.

У столиці затримали членів організованої групи, які створювали фіктивні обмінники валют та ошукали сімох громадян на понад 120 тисяч євро та 280 тисяч доларів.

Новини України