У Луцькому районі п’ятий день гасять лісову пожежу (Фото)

У Луцькому районі п’ятий день гасять лісову пожежу

7 вересня поблизу села Ветли Любешівської громади Камінь-Каширського району загорівся ліс. Це вже третя лісова пожежа за цей тиждень. Вигоріло понад 10 гектарів.

Пожежу вдалось ліквідувати, повідомили у Головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій Волині 8 вересня.

У гасінні пожежі брали участь рятувальники із села Ветли, Камінь-Каширського та селища Любешів. Також на місці працювала техніка Філії "Любешівське лісо-мисливське господарство" державного підприємства "Ліси України", воєнізована пожежна охорона села Дольськ, а також працівники прикордонної служби.

Рятувальники на Волині гасять лісову пожежу. Головне управління ДСНС в області

Наразі причина пожежі встановлюється.

Що відомо про лісові пожежі на Волині

Ввечері 4 вересня на території Ківерцівського лісового господарства, що в Луцькому районі поблизу села Яромель виникла перша цього року на Волині лісова пожежа. Локалізували її вдалось лише за 5 годин.

Станом на 6 вересня пожежу ще не ліквідували. Займання розповсюдилось на площу орієнтовно 20 гектарів.

7 вересня поблизу села Старосілля Колківської громади Луцького району виникла друга в цьому році лісова пожежа. Загоряння камери відеоспостереження зафіксували о 13:50. Впродовж години лісівникам та рятувальникам вдалось локалізувати вогонь. Кількість площ, які вигоріли підраховують.

За добу 7 вересня волинські рятувальники загасили 23 пожеж в екосистемах. В одній із пожеж загинув 63 річний чоловік. Майже в усіх випадках до займання призвела людська недбалість.

Новини України