В Україні заборонили використовувати Телеграм військовим та держслужбовцям

В Україні заборонили використовувати Телеграм військовим та держслужбовцям

У четвер, 19 вересня 2024 року, Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив рішення про обмеження використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об'єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Ради національної безпеки та оборони України.

"З метою мінімізації загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов навів дані, які свідчать про наявність у російських спецслужб доступу до особистих листувань користувачів Telegram, включно з видаленими повідомленнями та персональними даними.

"Питання Telegram – це не питання свободи слова, це питання національної безпеки", – підкреслив він.

Представники СБУ та Генерального штабу ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується противником для кібератак, фішингу, поширення шкідливого ПЗ, встановлення геолокації користувачів та коригування ракетних ударів.

Новини України