В Україні закінчився опалювальний сезон - офіційно

В Україні закінчився опалювальний сезон - офіційно

У всіх областях України офіційно закінчився опалювальний сезон. Про це повідомила пресслужба "Укренерго" та "Нафтогазу".

Як заявив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов, компанія вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону 2023/2024 років.

Крім того, за даними Укренерго, в країні достатньо електроенергії для покриття потреби споживачів. Зростає генерація гідроелектростанція на тлі зростання рівня води в річках.

Опалювальний сезон в Україні зазвичай закінчується в середині квітня, та все залежить від погоди й температури повітря зокрема. Тому через потепління в деяких містах вимикати батареї почали ще з березня. 

Першим містом, яке завершило опалювальний сезон, стало Дніпро. Протягом кількох днів тут фіксували температуру до +8, тому 22 березня відключили теплопостачання.

В інших містах Дніпропетровської області, наприклад у Кам’янському, опалювальний сезон завершили 25 березня, а у Нікополі зробили це 31 березня.

Наступним став Херсон, де опалювальний сезон завершився 24 березня. Відповідне розпорядження підписав начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Про відключення опалення в Запоріжжі заявили 31 березня. У Полтаві також завершили опалювальний сезон із 31 березня.

Харків вимкнув батареї 6 квітня. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що підписав відповідне розпорядження.

У Києві завершення опалювального сезону припало на 8 квітня, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

12 квітня – у Луцьку та Рівному.

У Львові та Чернігові вимкнули тепло сьогодні, 13 квітня.

У п’ятницю, 14 квітня, з 00:00 опалювальний сезон завершується у Тернополі.

 

 

Новини України