Закарпаття знову "похитало": місцеві скаржаться на вечірні поштовхи землі 3 травня

Закарпаття знову "похитало": місцеві скаржаться на вечірні поштовхи землі 3 травня

Жителі Закарпаття вчора, 3 травня, о 22:50 відчули поштовхи землі. Останнім часом ця область відзначається частими землетрусами, незначними, але їх циркулювання фіксують. 

У соціальній мережі фейсбук місцева жителька із села Буштино Тячівського району написала: “Хтось знає, що тільки що 3 травня 2023 р. о 22.20 в Буштині струснуло?”

Під дописом закарпатці почали активно писати, що також відчули поштовхи у своїх домівках.

Також деякі користувачі додають, що літав винищувач низько до будинків, тому більшість жителів відчули поштовхи.

Як повідомили редакції "Захід Медіа" у Головному центрі управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агенства України, впродовж минулої доби в Україні не зафіксували землетрус, ця інформація не підтвердилася.

Нагадаємо, протягом останніх кількох місяців у Закарпатській області фіксували кілька землетрусів.  

У п’ятницю, 14 квітня, на Закарпатті зафіксували землетрус магнітудою 3,2 за шкалою Ріхтера. Про це інформували в Головному центрі спеціального контролю. Підземні поштовхи були зафіксовані о 04:54:50 (за київським часом). Епіцентр землетрусу розташований на відстані 11 км на схід від міста Іршава (Закарпатська область), на глибині 4 км. Згідно з класифікацією землетрусів, цей належить до ледве відчутних. Це означає, що коливання відчувають лише окремі люди, які перебувають у спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах будівель.

Востаннє землетрус із цього району магнітудою 2,2 (за шкалою Ріхтера) був зареєстрований 5 квітня цього року.

Новини України