Зеленський підписав закон про роумінг

Зеленський підписав закон про роумінг

Цей закон ухвалили для виконання однієї з умов євроінтеграції України у сфері електронних комунікацій. Так, українці отримають послуги роумінгу у країнах ЄС у режимі «Роумінг як вдома» (RLAH).

Про це йдеться на сайті парламенту.

У Раді пояснюють: на практиці RLAH — це послуга, яка означає, що під час подорожей в ЄС дзвінки, SMS та передача даних включені у домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати.

Переваги спільної роумінгової зони зможуть використовувати також користувачі європейських операторів, які подорожують до України.

До цього оператори зв'язку ЄС та України пропонували недорогі або безплатні дзвінки між ЄС та Україною на добровільних засадах. Завдяки цій домовленості близько 4 мільйонів біженців з України мали доступний зв'язок, поки шукали притулок в ЄС.

Минулого року Єврокомісія прийняла пропозицію про включення положення про роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Згідно з нею, після прибуття з України більше не доведеться додатково платити за користування зв’язком під час подорожі по ЄС, а мандрівники з ЄС отримають ті ж права під час візиту в Україну.

Цей план є дорожньою мапою для повної імплементації «поглибленої та всеосяжної» зони вільної торгівлі між ЄС і Україною та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку ЄС.

Новини України